TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Te mooi om waar te zijn?  Niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 
Glup Chenin Blanc.png

GLUP CHENIN BLANC

Longavi

PROMO - Tot 30 juni 2022
15,00 euro  i.p.v. 17,00 euro

CHENIN BLANC

Longavi - Maule Valley

2020 - Chili

  • Wijn

Transparante lichtgele kleur met een dikke gelijke traan. Open neus van appel, honing, marsepein, citrus, grapefruit, witte en gele bloemetjes en bloesemaroma’s van sinaas. Frisse doch brede aanzet in de smaak. Hier komt meer de gekonfijte citrustoets naar voor, om vervolgens over te gaan naar appel en amandelsmaak. Karakterwijn die lang en zeer herkenbaar blijft hangen. Daardoor ideaal bij gastronomische, vegetarische en intense gerechten. Kan ook perfect bij fusion keuken.

 

  • Extra info

Unieke wijn want dit is de enige Chenin Blanc op Chileense bodem. Tweede bijzonderheid is dat deze wijn deels op amphora en deels op inox cuve gevinifieerd is. De wijnmakers werken zo natuurlijk mogelijk om een pure en kwaliteitsvolle originele wijn te maken. Serveer de wijn zeker niet te koel en wanneer je een glas wenst te degusteren, maak gerust gebruik van een groot glas. Open de fles ook ruim een uur op voorhand.

 

  • Producent

Bijzondere samenwerking tussen een traditionele Chileense wijnfamilie en topwijnmakers uit Zuid-Afrika. Sinds 2012 worden krachten en kennis gebundeld om dit wijndomein op de wereldkaart te zetten. In 10 jaar tijd heeft het Longavi (letterlijk vertaald: slangenkop) project reeds heel wat succes geoogst. Zo hebben ze reeds meerdere malen de prestigieuze Decanter award gekregen. De kennis, ervaring en ambitie van beide oenologen stuwen dit mooie project jaar na jaar naar hogere kwaliteit op een ecologisch verantwoorde manier met respect voor mens en natuur.