TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Klinkt haast te mooi om waar te zijn. Maar niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 

ALTUGNAC  ‘Les Grands Penchants’

PROMO - Tot 31 januari 2021
9,50 euro  i.p.v. 11,00 euro

CHARDONNAY

Collovray et Terrier - Pays d'Oc 

Frankrijk

  • Wijn

Zuivere, transparante, citroengele kleur. Pure en intense aroma’s van: appel, sterfruit, steenvruchten, gedroogde ananas, citroentaartje, boter en kalk. Kortom een zeer brede waaier van pure aroma’s. In de smaak komt de wijn zeer verfrissend en puur over. Heel subtiel proeven we een zeer lichte houttoets die deze wijn een mooie extra fijne en lange finale geeft. Zeer verteerbare stijl, waar we op een gezonde en verstandige manier van deze fles mogen proeven. Indien je volop wenst te genieten van deze wijn, serveer je hem best op een temperatuur van 12 -13 °C.

  • Extra info

De naam van de wijn ‘Les Grands Penchants’ betekent letterlijk ‘steile helling’. De ouderdom van de stokken varieert tussen 20 en 40 jaar. De wijngaard situeert zich in het hart van de Vallée de l’Aude. De Pyreneeën en de Middellandse zee liggen hier niet veraf. Dit resulteert in warme dagen en frisse nachten, elementen die zorgen voor de juiste spanning in de wijn. 

  • Producent

De producent is actief in deze regio sinds 1997. Hun origine ligt in het Zuiden van de Bourgognestreek, in het bekende dorpje Saint-Véran. Toch zochten ze een extra uitdaging en wilden ze bewijzen dat ook in het Zuiden er verfijnde wijnen kunnen geproduceerd worden. Ze streven ernaar om op een ecologische manier verstandig tewerk te gaan. De wil om elk jaar opnieuw (h)eerlijke betaalbare wijnen te produceren primeert boven alles. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

©2019 by Mondevino.