TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Te mooi om waar te zijn?  Niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 

PAPA LUNA BLANCO

El Escocés Volante

PROMO - Tot 31 augustus 2021
9,95 euro  i.p.v. 11,00 euro

MACABEO | GARNACHA BLANCA

Papa Luna Blanco - Calatayud

2020 - Spanje

  • Wijn

Helder, transparant en lichtgeel met een groene schijn. Delicaat en verfijnd in de neus met aroma’s van lindebloesem, gele bloemen, nectarines en rijpe ananas. Gebalanceerde aanzet waar alcohol en fruit perfect in evenwicht zijn. Intense kruidige finale. Wijn die voor liefhebbers zeer breed inzetbaar kan zijn, perfect bij gulle gerechten in een tof gezelschap.

  • Extra info

De 2020 is de eerste release van de witte Papa Luna geworden. Hier bewijst wijnmaker en Master of Wine Norrel Robertson dat hij niet enkel fantastische rode wijnen, maar ook zeer aangename en moderne witte wijnen kan brengen. Een niet evidente blend van de druiven Macabeo en Garnacha Blanca geven een intense wijn met toch de nodige finesse. De arme* regio in meerdere betekenissen van het woord, zorgt hier voor veel drinkplezier. *arme bodem en regio waar tot 15 jaar geleden heel weinig wijnproductie was.

  • Producent

Norrel Robertson MW (Master of Wine) is een in Schotland geboren wijngek. Hij studeerde in Nieuw-Zeeland, reisde en werkte in verschillende continenten om in 2003 in de buurt van Zaragoza wijnregio Calatayud te belanden. Daar startte hij met heel weinig middelen, maar heel veel passie dit geweldige project. Zijn bijnamen zijn ‘the flying Scotisch winemaker’ en ook nog ‘mister Garnacha’, dit laatste omdat hij van deze druif zijn specialiteit heeft gemaakt.