TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Te mooi om waar te zijn?  Niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 
Casalforte Chardonnay_edited.png

Casalforte Chardonnay

Casalforte

PROMO - Tot 31 oktober 2022
9,00 euro  i.p.v. 10,00 euro

Chardonnay

Casalforte - Veneto

2021 - Italië

  • Wijn

Heldere, lichtgele kleur met groene reflex. Intense aroma’s van wit fruit, rijpe ananas, rijpe peer, steenvrucht, nectarine, brioche en vanille. In de smaak hebben we een brede maar evenwichtige aanzet. Dit omwille van de rijpe en fijne zuren. In eerste instantie proeven we vooral het witte fruit wat heel puur en fris overkomt, daaronder mooi verweven een vleugje volle romige maar aangename vetheid deels afkomstig van de korte eiken vatlagering. De stijl van deze wijn is vrij breed en dus perfect inzetbaar bij heel wat elegante gerechten die net een tikje meer vragen. Verfijnde pasta’s, vegetarische gerechten, gegrilde vis, gevogelte al dan niet met een lichte saus.

  • Extra info

De druiven die hier gebruikt worden, komen uit wijnvelden waar men eigenlijk voornamelijk fruit kweekt voor mousserende wijnen. Deze Chardonnay heeft het typisch karakter van vooral fris en elegant te smaken, toch is er voldoende lang gewacht met te oogsten om ook de typische romige stijl te hebben. De wijn wordt best geserveerd aan 10°C à 12°C in een ruim wijnglas.

 

  • Producent

Casalforte is een grote en belangrijke producent in Noord-Italië, in de regio tussen het gardameer en Verona. Ze produceren eigenlijk voornamelijk wijnen van autochtone druiven, maar in dit geval maken ze gebruik van de wereldberoemde Chardonnay en Pinot Noir die men oorspronkelijk enkel gebruikte voor hun mousserende wijnen. De kwaliteit van hun fruit was echter zo bijzonder dat men besloot om er een schitterende prijs-kwaliteitswijn van te maken.