TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Klinkt haast te mooi om waar te zijn. Maar niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 

PASO PRIMERO BLANCO

PROMO - Tot 31 maart 2021
8,95 euro  i.p.v. 10,00 euro

GEWÜRZTRAMINER | CHARDONNAY | RIESLING

Paso Primero - Somontano 

2019 - Spanje

  • Wijn

Zuivere, transparante en citroengele kleur. Fijne intensiteit in aroma. Over witte rozen, verse groene kruiden, citrus, nectarine, appel en zelfs een licht tropische toets. De blend van de drie druiven geeft een speels karakter. Elke druif apart zorgt voor puurheid en door het blenden ontstaat er een mooie harmonie. In de smaak hebben we een evenwichtige textuur en een aangenaam, kruidige finale. Om de drinkbaarheid en zuiverheid van de wijn te accentueren heeft deze een korte periode gerijpt in inox, dus geen hout. Hierdoor zal de wijn een ideale begeleider zijn van vroege lentegerechten, maar ook uiterst geschikt bij Aziatische en/of vegetarische schotels.

  • Extra info

De wijngaarden zijn gelegen op 700 meter boven zeespiegel. Emma en Tom Holt gebruiken alleen het allerbeste fruit. Met de hulp van een investeerder kunnen ze vinifiëren in een ultramoderne wijnkelder. Hoewel Paso-Primero 'eerste stap' betekent, staan ze met de kwaliteit van deze wijn toch duidelijk al enkele stappen verder. 

  • Producent

Het wijnhuis wordt gerund door een Engels koppel dat door de liefde voor de wijn in Spanje is beland. Eerder in hun carrière stonden ze in de verkoop om daarna zelf wijn te gaan produceren. Vooraleer ze hun eigen bedrijf opstartten, zijn ze Oenologie gaan studeren om vervolgens in New-Zeeland en Canada de knepen van het vak te leren. Hun bedoeling is om eerlijke, zuivere en moderne wijn te maken voor een jong publiek met de juiste smaak. Somontano ligt in Noord-Spanje, in de schaduw van de Pyreneeën. Somontano betekent letterlijk ‘aan de voet van de berg’.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

©2019 by Mondevino.