top of page

TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Te mooi om waar te zijn?  Niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

Tip Top: Ons team
Alphabetical White 2018_edited.png

Vin Blanc 2018

Alphabetical

PROMO - Tot 28 februari 2023
12,50 euro  i.p.v. 15,00 euro

Roussanne | Chenin Blanc

Alphabetical - Western Cape

2018 - Zuid-Afrika

  • Wijn

Heldere transparante kleur met mooie schittering. In de neus hebben we rijp wit fruit, stervruchten, verse kruiden, wat minerale impressies, gele kiwi en mango. Kortom een tropisch geheel. In de smaak is de aanzet evenwichtig, rijp en heeft de wijn een medium body. In de finale komen de fruittonen opnieuw naar voor, dit samen met een toets van licht geroosterde amandelen wat een aangenaam rijp bittertje geeft. Een origineel en specifiek karakter weerspiegelt in aroma en smaak. Een pure wijn met fruitige en minerale tonen, die daardoor ideaal kan bij lichtere visgerechten, sushi en fijne bereidingen met gevogelte.

  • Extra info

De wijn wordt op een heel natuurlijke manier gemaakt met minimale interventie. Ze maken ook bewust de keuze om deze witte wijn niet op eik te rijpen. De wijnmakers hebben geen eigen wijngaarden, maar kopen druiven van gekende en uitstekende percelen in de westelijke kaap. Ze staan er op dat niets machinaal gebeurt, maar alles met de hand met respect voor de natuur. De vinificatie en botteling gebeuren in Stellenbosch. De wijn serveer je best op 10°C à 12°C.

 

  • Producent

Alphabetical is een wijnproject van David Cope en Simon Wibberley in Zuid-Afrika. Ze streven naar eerlijke, natuurlijke en kwalitatieve wijn zonder pretentie of make-up. Hun zoektocht naar heel goede percelen en kwaliteitsfruit is de basis van hun wijnfilosofie. Telkens weer willen ze wijn maken die een weerspiegeling geeft van wat het desbetreffende oogstjaar te bieden heeft.

bottom of page