TIP TOP

Wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Elke maand tippen we een of meer wijnen die aanleunen bij het topsegment en toch betaalbaar blijven. Te mooi om waar te zijn?  Niets is minder waar, u krijgt waar voor uw geld. Tip top wijnen zijn dan ook beperkt voorradig. Wees er dus snel bij want op = op!

 
Crasto Branco 2019.png

CRASTO BRANCO

Quinta Do Crasto

PROMO - Tot 28 februari 2022
12,00 euro  i.p.v. 13,50 euro

GOUVEIO | VIOSINHO | RABIGATO

Quinta Do Crasto - Douro

2019 - Portugal

  • Wijn

Transparante lichtgele kleur. Open, zuivere en delicate neus. Sterfruit, witte bloemen, peer, gekonfijte citrus en sinaasappelbloesem. In de smaak krijgen we eerst aangenaam rijp en breed zuur. Dit gaat over in een zalige pure en levendige smaak waar de terroir toets van de granietenbodem de wijn perfect in balans brengt. Omwille van de frisheid en het brede karakter van de wijn, zien we deze ideaal passen bij vette vissoorten zoals makreel, sardientjes of nog ceviche van verschillende vissoorten en waarom niet bij een warme bereiding met geitenkaas.

 

  • Extra info

Mooie blend van autochtone druiven waarin Rabigato staat voor natuurlijke aciditeit, Viosinho zorgt voor een aangename en verleidelijke textuur en Gouveio zorgt voor een goede balans. De granietenbodem zorgt zeker in deze witte wijn voor levendigheid en een hoog drinkbaarheidsgehalte. De alcohol is perfect geïntegreerd. Serveer de wijn niet te fris, ongeveer 11°C à 12°C, zo komen alle aroma’s perfect tot uiting.

 

  • Producent

Quinta Do Crasto is een familiaal domein die tafelwijnen en port maken van druiven die enkel afkomstig zijn uit de eigen wijngaarden. In 2015 mochten zij hun 400ste verjaardag vieren. Het domein ligt in de prachtige Douro vallein, meer specifiek in het meest verbluffende stuk tussen Regua en Pinhão. Wijngaarden zijn verspreid over 130 hectare, men combineert moderne technieken met oude tradities en beetje bij beetje zijn ze overgeschakeld van portproductie naar productie van stille wijnen. Ook en vooral bij de rode wijnen zitten er meerdere toppers in hun gamma.