top of page

MV40 GIN

Limburgse spirit op zijn best

Wijn is fijn maar af en toe mag het gerust wat sterker. Sommigen noemen hem Mondegino, anderen omschrijven hem als Ginereus. Wij vinden hem vooral heel lekker! Onze MV 40 GIN is een ambachtelijk distillaat met toevoeging van jeneverbes, koriander, engelwortel, citrus en nog een klein geheimpje ... Wat we je wel graag verklappen is hoe je optimaal kan genieten van onze creatie.

Cheers Wine Sticker by Mondevino-downsized_large.gif
Cheers Wine Sticker by Mondevino-downsized_large.gif
MV 40 GIN: Tekst
3.jpg
MV 40 GIN: Afbeelding

SERVEERWIJZE

Elke gin is anders en vraagt een specifieke aanvulling. De combinatie met de juiste tonic speelt dus een belangrijke rol in de totale smaakbeleving.

Giniaal
MV 40 GIN: Over

BESTE MAATJES

De MV40 laat zich het best begeleiden door de Elderflower (vlierbloesem) tonic van Fever Tree. Deze vind je in flesjes van 20 cl. 

Je kan uiteraard je persoonlijke voorkeur laten spreken. Het is maar een suggestie.fevertreeelderflower_1600x800px.png
MV 40 GIN: Over
jigger_pattern.png

IDEALE MAATJES

De ervaring leerde ons dat de ideale verhouding 5 cl Gin en 12 cl tonic is.  Zeker wanneer je hem eerst optimaal wenst te proeven, daarna kan je je Gin verder aftoppen met tonic. Een passende garnituur en veel ijs (ongeveer 6 blokjes ijs) maken de Gin nog beter en lekkerder.

MV 40 GIN: Over

(S)MAAK HET (VER)SCHIL

Wij maken vooral gebruik van citroen en limoen, schijfjes limoen en zeste citroen (de schil). Dit geeft een heel aangenaam aroma. Bij het schillen van de zeste doe je dit best over het gekoelde cocktailglas. Ook enkele jeneverbesjes en bolletjes zwarte en rode peper mogen worden toegevoegd.

Image by 🇨🇭 Claudio Schwarz | @purzlba
MV 40 GIN: Over
lemonlimbeicecubes_edited.jpg

COOLE TIP

Nog 1 extra tip voor wie graag zelf een speciaal ijsblokje wil maken: Neem een partje limoen en wat limoensap en vul het ijsvormpje verder aan met water. Zet dit vervolgens in het vriesvak.
Resultaat: een mooie en lekkere extra garnituur. Citroenverbena binnen handbereik?  Voeg een takje toe, ook weer voor een aangenaam en fris aroma.

MV 40 GIN: Over
bottom of page