top of page
Winemakers visit Hélder Cunha @Mondevino
Winemakers visit Hélder Cunha @Mondevino

za 20 apr

|

Mondevino

Winemakers visit Hélder Cunha @Mondevino

Proef Portugal in het glas in aanwezigheid van wijnmaker Hélder Cunha.

Tijd en locatie

20 apr 2024, 14:00 – 18:00

Mondevino, Mettekovenstraat 11, 3870 Heers, België

Extra informatie

De CEO en wijnmaker

Ik ben Hélder Cunha, uit het mooie dorp Cascais . Daar, waar familiewaarden en de kunst van de oenologie perfect met elkaar verweven waren in mijn leven. Door mijn rollen als familieman en ervaren wijnmaker in evenwicht te brengen , is mijn reis een bewijs van de kracht van toewijding en passie . Elke stap die ik zet wordt gedreven door een diepe toewijding aan mijn dierbaren en een diep respect voor het ambacht van het creëren van wijnen die de verhalen over hun oorsprong vertellen.

Professioneel pad

Mijn 25-jarige reis als wijnmaker is een collectief avontuur in samenwerking, partnerschap en teambuilding. Van de zonovergoten heuvels van de Californische Napa Valley tot het historische terrein van de Duitse Moezelvallei, en via de ongelooflijke wijngebieden van Portugal, ik ben verrijkt door de mensen met wie ik heb gewerkt en de partnerschappen die ik heb gecreëerd. Bij de oprichting van “Casca Wines” was mijn doel niet alleen om de oude wijngaarden van Portugal te herontdekken, maar ook om een ​​bedrijfsmodel te creëren dat prioriteit geeft aan teamwerk, talent koestert en investeringen aantrekt. Deze reis, gekenmerkt door uitgebreide reizen over de hele wereld, is een bewijs van mijn geest van delen, innovatie en uitmuntendheid.

Duurzaamheid en Innovatie

Ik ben diep toegewijd aan duurzame oenologie, die sociale, economische en ecologische dimensies omvat. Mijn toewijding aan duurzaamheid komt niet alleen tot uiting in de wijnbouwers met wie we ons werk delen, maar ook in de natuurlijke en biologische wijnen die ik produceer, die stuk voor stuk de essentie van hun oorsprong belichamen en mijn verantwoordelijkheid ten opzichte van onze planeet en toekomstige generaties.

Advies en doorlopende doelstellingen

Advies op het gebied van wijnmaken is altijd een centraal punt in mijn carrière geweest. Mijn kennis en ervaring zijn van fundamenteel belang voor het vormgeven van de toekomst van “Casca Wines” en de wijnindustrie in het algemeen. Mijn ambitie is om “Casca Wines” tot de beste wijnbedrijven van Portugal te verheffen, waardoor een erfenis van uitmuntendheid ontstaat die wereldwijd weerklank vindt.

Filosofie en signatuur bij het maken van wijn

Mijn filosofie in de oenologie is een mix van traditie en innovatie, gericht op de expressie van terroir, elegantie en persoonlijkheid. Ik blijf wijnen maken die niet alleen het verhaal van hun oorsprong vertellen, maar ook mooi verouderen, waardoor ze waardevolle investeringen voor de toekomst worden.

Deel dit evenement

bottom of page