
WIJNHUIS FUNARO
(H)eerlijke Biowijnen uit Sicilië
In het westen van het schitterende Sicilië meer bepaald in de provincie Trapani, ligt Azienda Funaro. Waar de familie al gedurende drie generaties hun druiven zelf kweekten en verkochten, werd in 2003, onder de impuls van de Funaro broers Clemente en Giacomo en zus Tiziana, besloten om zelf wijn te maken. Dit kleine familiale domein verbouwt met enorm veel liefde en passie autochtone en internationale druiven op biologische wijze.
EEN BIO-DOMEIN, MET RESPECT VOOR DE NATUUR EN EEN MINIMALE MENSELIJKE TUSSENKOMST
Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse als internationale druifsoorten gecultiveerd Van het 85 hectare grote domein is 60 hectare aangeplant met druiven die biologisch geteeld worden. Funaro respecteert de druiven en volgt het seizoen en het ritme van de natuur.
![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
ONZE FUNARO SELECTIE
Een gevarieerd aanbod van 3 (h)eerlijke witte en 3 rode BIO suggestiewijnen.
van 12,00 tot 22,50 euro

PASSO DI LUNA BIANCO 2021
12,00 euro
INZOLIA | ZIBIBBO Azienda Vinicola Funaro - Sicilië
Italië
Het karakteristieke van de Inzolia druif, geteeld op een leembodem, geeft in dit geval een rijk en romig karakter aan de wijn met een hint van noten. De Zibibbo druif behoort tot de Muscat familie, is geteeld op een kalk- en kleibodem 400 meter boven de zeespiegel. In deze combinatie resulteert dit in een aromatisch, fris en fruitig karakter. Elegant en delicaat mondgevoel. Deze wijn is kort opgevoed in een inox tank, dit om de puurheid van het sap te laten spreken.
Wijnstijl: lichte body
Ideaal om zo te drinken, wens je er een origineel gerechtje erbij, dan kan je gaan voor een combinatie van champignon, tomaat, gesmolten mozzarella en verse tuinkruiden.
