FUNARO_team_edited.jpg

WIJNHUIS FUNARO

(H)eerlijke Biowijnen uit Sicilië

In het westen van het schitterende Sicilië meer bepaald in de provincie Trapani, ligt Azienda Funaro. Waar de familie al gedurende drie generaties hun druiven zelf kweekten en verkochten, werd in 2003, onder de impuls van de Funaro broers Clemente en Giacomo en zus Tiziana, besloten om zelf wijn te maken. Dit kleine familiale domein verbouwt met enorm veel liefde en passie autochtone en internationale druiven op biologische wijze.

 

EEN BIO-DOMEIN, MET RESPECT VOOR DE NATUUR EN EEN MINIMALE MENSELIJKE TUSSENKOMST

Te midden van de gemeenten Salemi en Santa Ninfa, in de provincie Trapani, worden in een uitgesproken wijngebied tussen 150 en 450 meter boven zeeniveau zowel de inheemse als internationale druifsoorten gecultiveerd Van het 85 hectare grote domein is 60 hectare aangeplant met druiven die biologisch geteeld worden. Funaro respecteert de druiven en volgt het seizoen en het ritme van de natuur.

 
Funaro winery
luna
eco friendly
Funaro harvest
small but avant-garde winery
Salemi
Organic certification
Trapani
winery Funaro
Santa Ninfa
Bio wines
terra
Funaro guesthouse
eco-friendly company
Grapes are harvested by hand
 

ONZE FUNARO SELECTIE

Een gevarieerd aanbod van 3 (h)eerlijke witte en 3 rode BIO suggestiewijnen.

van 12,00 tot 22,50 euro

 
1_Funaro_Passo-di-luna-bianco.png

PASSO DI LUNA BIANCO 2018

12,00 euro

INZOLIA | ZIBIBBO  Azienda Vinicola Funaro - Sicilië

Italië

  • Het karakteristieke van de Inzolia druif, geteeld op een leembodem, geeft in dit geval een rijk en romig karakter aan de wijn met een hint van noten. De Zibibbo druif behoort tot de Muscat familie, is geteeld op een kalk- en kleibodem 400 meter boven de zeespiegel. In deze combinatie resulteert dit in een aromatisch, fris en fruitig karakter. Elegant en delicaat mondgevoel. Deze wijn is kort opgevoed in een inox tank, dit om de puurheid van het sap te laten spreken. 

  • Wijnstijl: lichte body 

  • Ideaal om zo te drinken, wens je er een origineel gerechtje erbij, dan kan je gaan voor een combinatie van champignon, tomaat, gesmolten mozzarella en verse tuinkruiden.

 
Image by brandy turner